TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Sajtos-ropogós perec és kerék
Sajtos-ropogós perec és kerék
Recept Sajtos-ropogós perec és kerék
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.6.2020

Sajtos-ropogós perec és kerék

Az egyik háztartási boltban találtam rá a műanyag kerék és perec kiszúrókra vagy szaggatóformákra. El is határoztam, hogy én ma bizony ki is próbálom és készítek a gyerekeknek ropogtatnivalót. Hogy még finomabb legyen, a ropogós tésztájába reszelt sajtot is tettem. A formázáshoz kell egy kis türelem, mert tényleg aprók, és a maradék tésztát ismét összegyúrtam, formáztam. Cserébe a gyerekektől hatalmas elismerést kaptam. Szerző: Romca

40 perc
Elkészítés
17 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
finomliszt
200 g
margarin
200 g
reszelt gouda sajt
2 db
tojássárga

Szükségünk lesz még:

1 db tojás felverve, kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az egy tojást leszámítva a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  3. A tésztát, miután végeztünk, vékonyra nyújtjuk.
  4. A formával kivágjuk a pereceket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk és újabb adag pereceket szaggatunk ki.
  5. Tetejét felvert tojással megkenjük, kevés sóval megszórjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük – közben figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása