TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Lágy csirkemell kéksajtos mártással
Lágy csirkemell kéksajtos mártással
Recept Lágy csirkemell kéksajtos mártással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.6.2020

Lágy csirkemell kéksajtos mártással

Gyors ebédre vágysz? Akkor ezzel a kéksajtos mártásban készült csirkemell szeletekkel nem tudod elrontani. Nem kell mást tenni, min a csirkemellet vékonyra szeletelni, esetleg kiklopfolni, megpirítani, majd pár percig együtt főzni az ínycsiklandó mártással. Köretnek orsótésztát választottam. Ha pedig a kéksahjt egyáltalán nem jön be, akkor helyettesítsük natúr krémsajttal, az ízvilágot pedig pl. szójaszósszal is feldobhatjuk. Szerző: Romca

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
csirkemell
1 ev. kanál
vaj
1 ev. kanál
olaj
80 g
szalonna
1 db
vöröshagyma
120 g
gorgonzola sajt vagy nyiva
250 ml
33%-os főzőtejszín
1 ev. kanál
finomliszt
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika

Szükségünk lesz még:

orsótészta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben, kevés olajon megporítjuk, majd megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát.
  3. Hozzáadjuk az olajat és a vajat. Amikor kellően forró, a csirkemell szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, félretesszük. A serpenyőbe belemorzsoljuk a sajtot, rászórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejszínnel.
  4. Amikor a mártás már kellően sűrű, visszatesszük a csirkehúst, pár percig együtt forraljuk.
  5. A tésztát készre főzzük, köretként tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása