TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Bögrés almás süti
Bögrés almás süti
Recept Bögrés almás süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.6.2020

Bögrés almás süti

Kevés munkával jár, mégis nagyon-nagyon finom! A bögrés almás szelet tulajdonképpen nagyon lágy, laza tészta és szeletelt vagy kockázott alma keveréke, amit a sütőben készre sütünk. Az íze kedvéért kefirrel készült, ízesítésnek pedig csak cukrot használtam. Ez természetesen vaníliakivonattal vagy fahéjjal is feldobható. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

3 db
tojás
1 bögre
kristálycukor
2 bögre
kefir
100 ml
olaj
1,5 bögre
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
5 db
alma
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, eldolgozzuk, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A lisztet előtte átszitálhatjuk, én szoktam, de nem aranyszabály.
  2. Az így elkészített tésztához hozzáadjuk az apró kockára vágott vagy vékonyra szeletelt almát – ki hogy szereti.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, felszeleteljük, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása