TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Kakaós-almás szelet
Kakaós-almás szelet
Recept Kakaós-almás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.6.2020

Kakaós-almás szelet

Nyáron szinte mindig gyümölcsös édességre vágyom. A kedvencem a jó hideg gyümölcsös sütemények, ha pedig csokoládéval együtt szerepel egy édességben, akkor az maga a Mennyország. A kakaós-almás szelet is ebbe a kategóriába tartozik. A kakaó, csokoládé, lágy tészta, alma egyvelege szerintem tökéletes, és egy próbát mindenképp megér! Szerző: Petra

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
200 ml
olaj
1 ev. kanál
rum
250 g
búzafinomliszt
30 g
kakaó
1 csomag
sütőpor
csipet só

Almás töltelék:

6 db
alma
100 ml
víz
200 g
kristálycukor
3 ev. kanál
rum
100 g
étcsokoládé
200 g
vaj

Öntet:

150 g
étcsokoládé
75 g
vaj
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk az olajat és a rumot. A száraz hozzávalókat is elkeverjük, majd a száraz hozzávalókat eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
  2. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 30x20 cm-es tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, a tésztát kihűtjük. Miután kihűlt, hosszában félbe vágjuk, a felső részt pedig apróra morzsoljuk és tálba tesszük.
  4. Elkészítjük az almás tölteléket: az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, lereszeljük. A reszelt almát edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd addig főzzük, amíg az alma teljesem meg nem puhul. Végül bitmixerrel pépesre dolgozzuk.
  5. A forró almás alaphoz hozzáadjuk a rumot, a kockára tört csokoládét és a vajat. Elkeverjük, egészen addig, amíg a csokoládé el nem olvad, végül kihűtjük. A kihűlt almás alaphoz hozzáadjuk az apróra tört tésztát és alaposan eldolgozzuk.
  6. A tésztalapot magas falú tepsibe tesszük, majd megkenjük az almás töltelékkel. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább fél órára, közben elkészítjük a csokiöntetet.
  7. Az öntethez a csokoládét és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal. Egy kevés öntetet félreteszünk, a maradékkal megkenjük a tésztát, majd a félretett csokoládéval tovább díszíthetjük.
  8. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása