TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Réteges szelet dióval, mákkal, túróval
Réteges szelet dióval, mákkal, túróval
Recept Réteges szelet dióval, mákkal, túróval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.7.2020

Réteges szelet dióval, mákkal, túróval

Húha, nem találok szavakat, annyira finom! A rácsos réteges szelet egyszerűen zseniális! A tésztalapok közt lekvár, mákos töltelék, diós töltelék és túrós töltelék bújik meg, amitől az egész sütemény ellenállhatatlan lesz. Igazi ünnepi édesség, ami tökéletes dísze az ünnepi asztalnak. Egy kis türelem, egy kis kézügyesség, jó sok alapanyag, ennyi kell hozzá. Szerző: Lacusin

90 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kg
finomliszt
300 ml
tej
120 g
vaj
100 g
kristálycukor
40 g
élesztő
3 db
tojássárga
citrom reszelt héja

Töltelék:

200 g
szilvalekvár + citrom reszelt héja

Diós töltelék:

180 g
darált dió
200 ml
tej
30 g
zsemlemorzsa
80 g
kristálycukor
vaníliacukor + citrom reszelt héja

Mákos tölteék:

200 g
darált mák
200 ml
tej
120 g
kristálycukor
10 g
vaj
vaníliacukor + citrom reszelt héja

Túrós töltelék:

300 g
túró
80 g
kristálycukor
80 g
vaj
20 g
mazsola
2 db
tojássárga
vaníliacukor
citrom héja + tojásfehérje hab 2 tojásból
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, eldolgozzuk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. Amikor már kétszeresére kelt, 5 részre osztjuk. 4 adag képezi az egyes tésztarétegeket, az ötödikből a rácsot készítjük el.
  2. Elkészítjük a tölteéket. A darált diót forró tejjel felöntjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A mákos tölteléket ugyanígy készítjük el, a túrósnál a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük. A lekvárt előkészítjük, ízlés szerint elkeverjük reszelt citromhéjjal.
  3. Előkészítünk egy nagyobb tepsit. A 4 tésztalapot tepsi méretűre nyújtjuk. Rátesszük az első tésztalapot, rákenjük a lekvárt, erre jön a második tésztalap, a diós töltelék, tésztalap, mákos töltelék, tésztalap, túrós töltelék, majd a maradék tésztaadagból megformázott rácsok.
  4. A tetejét felvert tojással megkenjük.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása