TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Fokhagymás-sajtos cukkinifelfújt
Fokhagymás-sajtos cukkinifelfújt
Recept Fokhagymás-sajtos cukkinifelfújt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.7.2020

Fokhagymás-sajtos cukkinifelfújt

A cukkiniszezon ezerrel pörög, és a boltok polcain is egyre olcsóbban lehet hozzájuk jutni. Persze a házi, piaci zsenge cukkininek nincs párja, de a bolti sem elhanyagolható. HA megvan a zöldség, akkor már csak le kell reszelni, elkeverni a hozzávalókkal, irány a sütő, és kész. A mostani felfújtat zúzott fokhagymával és reszelt sajttal dobtam fel. Szerző: Mineralka

25 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 bögre
reszelt cukkini
2 db
vöröshagyma
4 db
tojás
250 g
reszelt sajt
300 g
sonka
1 bögre
búzadara
1 csomag
sütőpor
5 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
2 ev. kanál
aprított petrezselyem
ízlés szerint őrölt bors és majoránna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a 32x22 cm-es tepsit, az alját kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk.
  2. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük (előtte meghámoztam, bolti cukkinit használtam; viszont zsenge cukkini esetén a héja is maradhat), elkeverjük a többi hozzávalóval (a fokhagymát áttörjük).
  3. A cukkinis masszát beletesszük a tepsibe, 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, tálaljuk. Mi hidegen is nagyon szeretjük!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása