TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Csemegeuborka tartósítószer nélkül
Csemegeuborka tartósítószer nélkül
Recept Csemegeuborka tartósítószer nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.7.2020

Csemegeuborka tartósítószer nélkül

Az uborkaszezon közeledik, és lassan kezdetét veszik a befőzések, savanyúságok időszaka. Nekem az egyik kedvencem az uborka, és mindig legalább 15 üveg szeletelt uborkát teszek el. A másik 15 a klasszikus uborka, de hát ízlések és pofonok... Tartósítószert nem használok, de még nem fordult elő, hogy megromlott volna. Persze az is igaz, hogy nem évekig áll a spájzban. Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Lé:

300 ml
ecet
150 g
kristálycukor
3 ev. kanál

Zöldséges alap:

4 kg
uborka
4 db
nagyobb sárgarépa
3 db
nagyobb vöröshagyma
ízlés szerint káposzta (elhagyható)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az uborkát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. Én szeletelőt használok, ezzel szerintem kényelmesebb és gyorsabb.
  2. A sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a hagyma héját eltávolítjuk, majd a hagymát féld alakúra vágjuk. Ízlés szerint akár káposztát is adhatunk hozzá, vékonyra vágva – én egy kisebb káposzta felét csíkoztam vékonyra.
  3. A léhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, ráöntjük a zöldségekre, majd kb. 1 órát pihentetjük.
  4. Előkészítjük az üvegeket. Megtöltjük a csalamádéval, egészen az üveg szájáig, jó alaposan lezárjuk. Az üvegeket edénybe tesszük, annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy kb. az üvegek feléig érjen, majd felforraljuk. Miután a víz felforrt, 7 percig főzzük, majd kivesszük az üvegeket. Fejjel lefelé fordítjuk és kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása