TopReceptek.hu Édes főételek Tarkedli Tarkedli élesztő nélkül
Tarkedli élesztő nélkül
Recept Tarkedli élesztő nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.7.2020

Tarkedli élesztő nélkül

Nekem a nyár nemcsak a nyaralásról és pihenésről, hanem a régi, nyári ízekről is szól. Mamámtól mindig próbáltam ellesni a lehető legtöbb trükköt, és ilyen volt a sok-sok finomság mellett a tarkedli receptje is. Mama nem használt élesztőt hozzá. Vagy szódabikarbónát, vagy sütőport rakott a tésztába, és persze a sparhelten sütötte, amíg szépen meg nem emelkedett az egy adagnyi tészta. A tetejére természetesen porcukor és házi lekvár került! Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
finomliszt
1 db
tojás
1 ev. kanál
olvasztott vaj
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
olaj
300 ml
tej
1 kv. kanál
sütőpor
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a csipet sót, olvasztott vajat, olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A kapott tésztából merőkanállal kiveszünk egy adagot, majd kevés olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát készre sütjük. Kis lángon dolgozunk, hogy a tészta szépen megkeljen.
  4. A tarkedlit porcukorral megszórjuk, egy kanál lekvárt teszünk a tetejére, és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása