TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Kevert cseresznyés szelet
Kevert cseresznyés szelet
Recept Kevert cseresznyés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.7.2020

Kevert cseresznyés szelet

Itt a nyár, itt vannak a cseresznyés finomságok! A kevert szelet az egyik legegyszerűbb és szerintem legfinomabb is, főleg akkor, ha az ilyen csodálatos cseresznyével a tetején készül. Én a cseresznyét előtte előkészítem, nemcsak megmosom, hanem ki is magozom, de anyukám pl. cseresznyebefőttel készíti, magjával együtt.

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz: (1 bögre = 200 ml)

5 db
tojás
1,5 bögre
kristálycukor
1 bögre
natúr joghurt vagy tejföl
1 bögre
olaj
2 bögre
rétesliszt
½ csomag
sütőpor
500 g
cseresznye
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a cukrot és fényes habbá dolgozzuk. A habhoz egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, mindegyik után alaposan elkeverjük.
  2. Ezután kerül bele a joghurt, az olaj és a sütőporral elkevert rétesliszt.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük. A tetejét cseresznyével megszórjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15-20 percig sütjük.
  5. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása