TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós csiga
Túrós csiga
Recept Túrós csiga
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.7.2020

Túrós csiga

A kelt tészta verhetetlen, főleg akkor, ha ilyen csodás töltelékkel van megtöltve. A túrós csiga igazi klasszikusnak számít nálunk, kelt tésztából túrós töltelékkel, mazsolával. A mazsola természetesen elhagyható, de mi imádjuk. Az elkészített túrós csigát már csak készre kell sütni (sütés előtt felvert tojással megkennem, hogy szép fényes legyen), majd a tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk. Szerző: Triniti

95 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Élesztő:

175 ml
tej
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
rétesliszt
10 g
élesztő

Tészta:

350 g
rétesliszt
20 g
kristálycukor
csipet só
1 db
tojás
75 g
vaj

Töltelék:

300 g
túró
200 g
tejföl
2 csomag
vaníliacukor
5 ev. kanál
kristálycukor
ízlés szerint mazsola
felvert tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először az élesztőt készítjük elő: az élesztőt tálba morzsoljuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, elkevertjük, 15 percig pihentetjük.
  2. Amikor az élesztő már felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát lefedjük, és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem kel. Ez kb. 1-1.5 óra.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, vékonyra nyújtjuk és megkenjük a túrós töltelékkel. A túrós töltelékhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük.
  4. Én a túrós töltelékre mazsolát is szórtam, de ez a lépés elhagyható. A tésztát felcsavarjuk, kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Felvert tojással megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása