TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Pikáns káposztasaláta
Pikáns káposztasaláta
Recept Pikáns káposztasaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.7.2020

Pikáns káposztasaláta

Azok a nyári ízek! A pikáns káposztasaláta mindent megtestesít, amit a nyári ízektől elvárok: friss, ropogós, sós, savanykás, frissítő, sőt, a kevés cukor és mustár teljesen más dimenziókba röpíti! Zöldségekből nem vittem túlzásba, csak káposzta, sárgarépa és vöröshagyma kellett a hozzá. A fűszereket sem bonyolult beszerezni, de a végeredmény magáért beszél! Szerző: Jaja

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok
800 g
káposzta
2 db
sárgarépa
1 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
magvas mustár
ízlés szerint só és bors
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A káposztát vékonyra vágjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és hagymát, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  2. Elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a citrom levét, az olajat és a mustárt is.
  3. Érdemes kóstolgatni és játszadozni az ízekkel. A cukor is csodákra képes, de apukám például még pár csepp ecetet is ad hozzá.
  4. Tálaláskor még egy kevés petrezselyemzölddel megszórjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tároljuk, igazság szerint másnap a legfinomabb, amikor már jó alaposan összeértek az ízek.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása