TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Csalamádé hidegen készítve
Csalamádé hidegen készítve
Recept Csalamádé hidegen készítve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.7.2020

Csalamádé hidegen készítve

Ezt a csalamádét gyorsan össze lehet állítani. Persze a zöldség pihentetését nem ússzuk meg, és az üvegbe sem töltődik bele magától, de legalább a páclevet nem kell főzni és várni órákat a kihűlésre. Sőt, a csalamádét dunsztolni sem kell. Ennek a verziónak nincs titka, csupán annyi, hogy hidegen készül, és ez a pác kerül a zöldségekre (víz nélkül).

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
2,5 kg
káposzta
1 kg
paprika
1/2 kg
vöröshagyma
1/2 kg
sárgarépa
150 g
kristálycukor
500 ml
ecet (8%)
100 ml
olaj
1 csomag
tartósító
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A káposztát és répát legyalultam. Hozzáadtam a vékonyra karikázott paprikát, a félholdra vágott vöröshagymát. A zöldségeket egy szép nagy tálba pakoltam és elkevertem.
  2. Az ecetet, olajat, cukrot és tartósítószert addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  3. Amikor a cukor feloldódott, ráöntjük a zöldségekre.
  4. A csalamádét egy éjszakán keresztük pihenni hagyjuk. Másnap steril üvegekbe pakoljuk. A tálbab megmaradt levet is beletöltjük az üvegekbe. Lefedjük, és már kész is. Dunsztolni nem szükséges.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása