TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Cukkinilepény
Cukkinilepény
Recept Cukkinilepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.7.2020

Cukkinilepény

A nyár hozza magával a finomabbnál finomabb nyári ízeket. Ilyen a cukkini is, na meg az ellenállhatatlan cukkinilepény. Reszelt sajttal és sonkával! Én a tésztát csak összeállítom, majd a sütő elvégzi a munkát. A végeredmény pedig egy tökéletes, tepsis cukkinilepény. Férjem önmagában eszi, én szószokkal is meglocsolom, a gyerekek pedig így is-úgy is fogyasztják. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
cukkini
150 g
sonka
200 g
füstölt sajt
2 db
tojás
4 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
tejföl
1/2 csomag
sütőpor
kb. 200 ml
zsemlemorzsa
ízlés szerint zöldfűszer
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukkinihez, majd a tejfölt, a kockára vagy csíkokra vágott sonkát, aprított zöldfűszert, sót, borsot, tojást, zúzott fokhagymát, sütőport és a zsemlemorzsát (kevés zsemlemorzsát félreteszünk a tepsi szórásához).
  2. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd vajjal kikent és zsemlemorzsával beszórt, magas falú sütőtálba tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása