TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás pite
Almás pite
Recept Almás pite
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.7.2020

Almás pite

Ahány ház, annyi szokás, annyi jobbnál-jobb recept! Ez az almás pite is megér egy misét, azt is mondhatom, a család kedvence. Lágy tésztalapok közt bújik meg a cukorral, vaníliacukorral és őrölt fahéjjal gazdagított reszelt alma. Az illatos süteményt még porcukorral és vaníliacukorral szórtam meg, ez kellett a befejezéshez. Jó étvágyat! Szerző: Blazena

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

350 g
finomliszt
150 g
porcukor
250 g
margarin
2 db
tojássárga
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

1 kg
reszelt alma
150 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint őrölt fahéj

Tetejére:

porcukor
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, tojássárgát, porcukrot és sima állagú tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztaadagokat lisztes felületen tepsi méretűnél kicsit nagyobbra gyúrjuk, hogy a tepsi szélére is jusson. 30x40 cm-es, magas falú tepsit használtam.
  3. A tésztát beletesszük a tepsibe. Rátesszük a tölteléket: reszelt almát, kristálycukrot, vaníliacukrot és őrölt fahéjat elkeverjük, majd a tölteléket rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztára.
  4. A másik tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd lefedjük vele az almát.
  5. Villával megbökdössük a felső tésztalapot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása