TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kekszek Finom házi keksz
Finom házi keksz
Recept Finom házi keksz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.7.2020

Finom házi keksz

Minden jóval töltött finom házi keksz került legutóbb az asztalra. Igyekeztem eleget tenni a család igényének, ezért nemcsak csoki, hanem dió és mazsola is került bele-rá. A tésztát kinyújtottam, majd kiszaggattam a jó kis félholdakat. Nem maradt más hátra, mint tepsire tenni, tojásfehérjével megkenni, dióval megszórni, végén pedig készre sütni. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 200 ml

600 g
finomliszt
250 g
vaj
1 bögre
porcukor
1/2 bögre
olaj
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
csipet só
1 db
tojássárga
1 marék
darált dió
1 marék
apróra vágott csokoládé
1 marék
mazsola

Kenéshez, tetejére:

tojásfehérje
dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, egységes tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a kiválasztott formával kiszaggatjuk a kívánt alakokat – pl. félholdakat.
  3. A kiszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojásfehérjével megkenjük. Aprított dióval megszórjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük – akkor jó, amikor már kezd aranyszínű lenni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása