TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkés-sajtos tészta
Csirkés-sajtos tészta
Recept Csirkés-sajtos tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.8.2020

Csirkés-sajtos tészta

A csirkemellet sokan nem szeretik, mert elmondásuk szerint nagyon száraz és nem szaftos. Nem vitatkozom, de ha jól van elkészítve, akkor igazán finom étel varázsolható belőle. Például ez a csirkés-sajtos tészta. A pirított csirkét csak el kell keverni a finomságokkal (hogy karakteresebb legyen kéksajtot használtam), a főtt tésztával, és kész is. Szerző: Daimbambulka

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 ev. kanál
olaj
300 g
csirkehús
120 g
kékpenészes sajt
200 ml
habtejszín
125 ml
víz
aprított petrezselyemzöld
őrölt fektebors
főtt tészta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk és borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a sajt elég sós és intenzív lehet.
  2. Serpenyőben, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, 5-10 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és belemorzsoljuk a sajtot. Addig kevergetjük, amíg szépen be nem sűrűsödik.
  5. Utolsó lépésben hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  6. A tésztát puhára főzzük, elkeverjük a csirkés mártással, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása