TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Grenadírmars
Grenadírmars
Recept Grenadírmars
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.8.2020

Grenadírmars

A házi az igazi! Az egyik kedvencem a grenadírmars, ahogy mi hívjuk, de a krumplis tészta is tökéletesen leírja ezt a tésztaételt. Nem kíméli a vonalakat, az igaz, de laktató, és ami a legfontosabb, nagyon finom! Burgonya, tészta, paprikás hagyma keveréke, amiből egy tányér sosem elég! Mi csemegeuborkával fogyasztjuk, a gyerekek pedig még néha ketchupot is tesznek rá.

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400-500 g
tészta (kocka, fodros kocka)
2 db
vöröshagyma
5-6 db
burgonya
zsír
őrölt pirospaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Én szeretem kicsit szétfőzni a burgonyát, de ez ízlés dolga.
  2. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, rászórjuk az őrölt pirospaprikát. Nem spóroltam, szerintem minél paprikásabb, annál jobb. Óvatosan dolgozzunk, nehogy a parika megégjen és keserű legyen!
  3. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  4. A burgonyát villával szétnyomjuk. Én szeretem, ha kicsit „darabosabb”. Elkeverjük a puha tésztával és a paprikás hagymával, majd jó alaposan elkeverjük.
  5. Ízlés szerint sózzuk, tálaljuk. Mi csemegeuborkával fogyasztjuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása