TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kólás szelet
Kólás szelet
Recept Kólás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.8.2020

Kólás szelet

Nem is gondoltam volna, hogy a kólás szelet ennyire finom tud lenni. Nem csoda, mert azt el kell ismerni, hogy cukor az van benne bőven. A kóla egyrészt a kész tésztára kerül – nemes egyszerűséggel ráöntöm; és persze a krémhez is hozzáadom, nem is keveset. A tetejére még csokis-mogyorós tejszínhab kerül, és ezzel el is készült ez a remekmű.

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt
4 ev. kanál
olaj
1 csomag
sütőpor
4 ev. kanál
kakaó
400 ml
kóla

Töltelék:

300 g
keksz
200 g
porcukor
200 g
vaj
200 g
mogyoró
250 ml
kóla

Díszítéshez:

2 csomag
habtejszín
2 csomag
habfixáló
100 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  2. A kész tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben pedig kb. 20 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát villával pár helyen kibökdössük és ráöntjük a kólát. Kihűtjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a vajat a cukorral habosra verjük, ezután kerül bele az apróra tört keksz és a darált mogyoró. Beleöntjük a kólát, elkeverjük, majd a krémet rákenjük a sütemény tetejére.
  5. A habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Kihűtjük, majd amikor már jó hideg, habbá verjük. Ez kerül rá a töltelék tetejére.
  6. Hűtőszerkénybe tesszük, legalább egy éjszakára, majd tálaljuk. Jó étvágyat!%1%2%3
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása