TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Pikáns pulykacomb
Pikáns pulykacomb
Recept Pikáns pulykacomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.8.2020

Pikáns pulykacomb

Ez a pikáns pulykacomb bizony előkészületeket igényel, de higgyétek el, megéri a fáradozást. Minél tovább van a finom, ízes pácban, a húst annál jobban átjárják a karakteres ízek és aromák, és bizony annál szaftosabb és finomabb lesz. A sütés már nem bonyolult, sárgarépával és vöröshagymával együtt sütöttem, lefedve, egy órát, majd fél óra további sütés következett egy kevés vörösboros locsolást követően.

20 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 db
pulykacomb
1 db
sárgarépa
100 g
szalonna
2 gerezd
fokhagyma
200 ml
vörösbor
fokhagyma
rozmaring
borókabogyó
szegfűbors
babérlevél
chilli
őrölt kömény
1 db
nagyobb vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pulykacombot megmossuk, megszárítjuk, majd hozzálátunk a páchoz: a szárított fűszerek (borókabogyó, rozmaring, babérlevél, szegfűbors, chilli, őrölt kömény), zúzott fokhagyma és olaj keverékével jó alaposan bekenjük a combokat. Lefedjük, és legalább egy napon keresztül érleljük ebben a fűszeres keverékben.
  2. Másnap a szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, majd a combot ezen a szalonnából kisült zsíron minden oldalon lepirítjuk.
  3. A pulykacombot sütőtálba tesszük, rászórjuk a felszeletelt sárgarépát és a vöröshagymát, kb. egy deci vízzel felöntjük, lefedjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük, a fedelet eltávolítjuk, hozzáadjuk a vörösbort, majd már lefedés nélkül további fél órát sütjük.
  5. Miután megsült, a húst kivesszük, a kisült húslét leturmixoljuk, ízlés szerint sűríthetjük.
  6. A pulykacombot kedvenc köretünkkel és a mártással tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása