TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Málnás kevert sütemény
Málnás kevert sütemény
Recept Málnás kevert sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.8.2020

Málnás kevert sütemény

Amíg még tart a nyár, ki kell használni az évszak adta lehetőségeket. Ha szerencsénk van, akkor a málnát még nem mérik aranyáron, és olcsóbban is be lehet szerezni. Ha ez megvan, akkor már készülhet is a finom málnás kevert sütemény. A tésztája ripsz-ropsz elkészül (ha van kézi robotgép, akkor nagyon gyorsan tudunk dolgozni), a többi pedig már csak a sütés és tálalás. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
tojás
250 g
kristálycukor
75 ml
olaj
300 ml
tej
350 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
300 g
málna
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat.
  2. Ezután kerül bele a tej, majd a sütőporral elkevert liszt. Az egészet tészta állagúra dolgozzuk.
  3. Az így kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása