TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Fordított szilvás szelet
Fordított szilvás szelet
Recept Fordított szilvás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.9.2020

Fordított szilvás szelet

Nekem az egyik mániám a vaníliacukorra elkevert tejföl. Ezt néha csak önmagában eszem, néha babapiskótával, és amikor kedvem van, akkor pedig süteményre kenve. Természetesen a sütemény az, ahol az „igazi”, mint pl. ez a fordított szilvás szelet. Nem kell hozzá sok minden: egy adag szilva, egy adag szilva, aminek a felébe kakaót keverünk, és a végén a tejföl.

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

10 ev. kanál
kristálycukor
3 db
tojás
12 ev. kanál
rétesliszt
12 ev. kanál
tej
3 ev. kanál
olaj
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
500 g
szilva
3 ev. kanál
búzadara
500 g
tejföl
2 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a tepsit (30x40 cm), sütőpapírral kibéleljük. A megmosott szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, majd rátesszük a tepsire, húsával felfelé.
  2. A szilvát cukorral megszórjuk (3-4 ev. kanál), majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük. Miután megsült, megszórjuk a búzadarával.
  3. A tojást a maradék cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, lisztet, sütőport és az olajat. Az így kapott tészta felét ráöntjük a szilvára, a másik felébe belekeverjük a kakaót, ezt pedig a világos tésztára öntjük.
  4. Visszatesszük a 200 fokos sütőre és további 15 percig sütjük. A süteményt kihűtjük, majd kifordítjuk a tepsiből. A tetejét vaníliacukorral elkevert tejföllel kenjük meg. Jó étvágyat!

Zdroj: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása