TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Rakott cukkini
Rakott cukkini
Recept Rakott cukkini
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.9.2020

Rakott cukkini

Jó kis húsmentes fogás! Rakott cukkini, sajttal tejszínnel, fokhagymával, bazsalikommal, újhagymával. Igazi ízkavalkád, egy sütőtálban. Az elkészítése végtelenül egyszerű, és ami a legjobb, hogy a tejszínes szószt is úgy ízesítjük, ahogy csak szeretnénk. A sajttal sem kell spórolni, a lényeg, hogy olyan legyen, amilyenre szeretnénk

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
cukkini
2 ev. kanál
olívaolaj
3 db
újhagyma
1 csokor
bazsalikom
150 g
reszelni való sajt
2 db
tojás
100 ml
főzőtejszín
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
snidling
szerecsendió
parmezán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sütőtálat előkészítjük, olajjal kikenjük.
  2. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, karikára szeleteljük. A karikákat sózzuk, állni hagyjuk. Ami levet engedett, leitatjuk.
  3. Az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  4. Az olajjal kikent sütőtál alját kirakjuk egy réteg cukkinikarikával. A tejszínt sóval, borssal, csipet szerecsendióval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Elkeverjük a tojással, majd meglocsoljuk vele a zöldséget. Újabb réteg cukkini, újabb réteg öntet, majd pedig a hagyma, bazsalikom és reszelt sajt.%1%2
  5. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Az utolsó pár percben megszórjuk a reszelt parmezánnal. Visszatesszük a sütőbe, majd amikor már a parmezán is ráolvadt, kivesszük.%3

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása