TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Vaníliás-barackos sajttorta
Vaníliás-barackos sajttorta
Recept Vaníliás-barackos sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.9.2020

Vaníliás-barackos sajttorta

Vanília, barack, túró... Ezekből rossz már nem jöhet ki! Így született meg a vaníliás-barackos sajttorta ötlete is. A tortát sütni kell, sok-sok hozzávalóból készül, de megéri a fáradozást! A gyümölcsös és vaníliás íz minden egyes falatban visszaköszön, az egyes rétegek rétegek pedig eszméletlenük finomak! A díszítést sem vittem túlzásba: kockázott barack és bazsalikomlevél. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
65 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

210 g
keksz
50 g
vaj

Túrós töltelék:

1 kg
lágy túró
3 db
tojás
400 g
sűrített tej
2 ev. kanál
tojáslikőr
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 db
vaníliarúd
1,5 ev. kanál
porcukor
1 ev. kanál
citromlé
barack

Szükségünk lesz még:

3 db
tojás
2 db
tojássárga
2 ev. kanál
méz vagy sűrű barackos szirup
3 ev. kanál
citromlé
6 ev. kanál
kristálycukor
80 g
vaj
150 ml
habtejszín
100 g
túró
barack
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a kör alakú sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet por állagúra törjük. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük, majd a sütőforma aljára nyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A barackot megmossuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, majd vékony félhold szeletekre vágjuk. Ezeket a vékony szeleteket rátesszük a kekszes alapra.
  4. A túrót a tojással, likőrrel, sűrített tejjel, pudingporral, a vaníliarúdból kikapart magokkal, porcukorral és citromlével alaposan eldolgozzuk. A tölteléket rákenjük a barackos-kekszes alapra. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 percig sütjük, majd a hőfokot 140 fokra csökkentjük és további 50 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  5. A befejezéshez a maradék barackot pürésítjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a citrom levét és a mézet. Kis lángon elkezdjük főzni. Amikor már szépen elkeveredtek, a hozzávalók, belekerül a vaj. Megvárjuk, míg a vaj teljesen elolvad. A habtejszínt habbá verjük és elkeverjük a túróval. A barackos keveréket, amikor már kihűlt, elkeverjük a tejszínhabos-túrós keverékkel. Rátesszük a tortánk tetejére, ízlés szerint díszítjük.%1%2
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása