TopReceptek.hu Torták Édes torták Répatorta tepsiben, fehér csokoládés-tejfölös öntettel
Répatorta tepsiben, fehér csokoládés-tejfölös öntettel
Recept Répatorta tepsiben, fehér csokoládés-tejfölös öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.10.2020

Répatorta tepsiben, fehér csokoládés-tejfölös öntettel

Répatortát készítettem, család kívánságára. Imádom, mert a tésztája is finom fűszeres, amit az öntettel lehet tökéletesíteni. Ennél a receptnél fehér csokoládé és tejföl is került az öntetbe, a tetejét pedig kókuszreszelékkel is megszórtam. A tésztából a fahéj szerintem kihagyhatatlan, a tészta és krém közt pedig egy finom réteg baracklekvár is megbújik. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

2 bögre
rétesliszt
4 bögre
reszelt sárgarépa
1,25 bögre
kristálycukor
4 db
tojás
1 bögre
dió
1 bögre
olaj
1 kv. kanál
fahéj
1/2 kv. kanál
szárított gyömbér
1 csomag
sütőpor

Tetejére:

kb. 2/3 bögre
baracklekvár
600 ml
tejföl
100 g
fehér csokoládé
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
kristálycukor
kókuszreszelék szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tojást a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk az olajat. Ezután kerül bele a fahéj, a gyömbér, a reszelt répa, az aprított vagy darált dió, végül a sütőporral elkevert liszt.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Miután kihűlt a tészta, baracklekvárral megkenjük.
  4. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük. Ehhez a fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük, majd elkeverjük az összes többi hozzávalóval. Az így elkészített öntetettel kenjük meg a lekváros süteményt. A tetejére befejezésként kókuszreszeléket szórunk. Hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása