TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tejfölös kevert süti
Tejfölös kevert süti
Recept Tejfölös kevert süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.10.2020

Tejfölös kevert süti

A tejfölös kevert süti titka, hogy. tésztájába tejfül kerül. Na meg persze az elengedhetetlen gyümölcs a tetejére. Az elkészítése nem bonyolult, talán egy picit időigényes. Én külön készítem el a tojásfehérje habot és a tojássárgás keveréket, majd ezeket egyesítem a sütőporos liszttel együtt. Én így tanultam, nekem így válik be a recept.

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
80 g
puha vaj
3 db
tojás (na nagy, akkor elég 2)
300 g
rétesliszt
150 g
kristálycukor
200 g
tejföl (kevesebb zsírtartalom)
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral és tojássárgával habosra verjük. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgás alaphoz hozzáadjuk a kb. szobahőmérsékletű tejfölt.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk, majd felváltva a tojásfehérjével kis adagokban hozzáadjuk a tojássárgás alaphoz.
  3. A magas falú tepsit (35x24 cm) olajjal kikenjük és rétesliszttel beszórjuk. A tésztát beletesszük, elegyengetjük, majd a tetejére gyümölcsöt tehetünk, tetszés szerint.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűtjük, porcukorral meghintjük, felszeleteljük, tálaljuk.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása