TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós-csokis szelet
Diós-csokis szelet
Recept Diós-csokis szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.10.2020

Diós-csokis szelet

A diós-csokis szelet nagy kedvenc. A dió nemcsak a finom tésztába került, hanem a csokoládés mázba is. Tulajdonképpen a tésztába darált diót kevertem, a csokis mázba pedig nagyobb darabokra vágott diót. Ez így együtt adja ezt a finomságot. Igazi őszi lakoma, ami minden szívet megmelenget. Kakaóval, kávéval, teával is nagyon finom! Szerző: Jaja79

Alapanyagok

Szükségünk lesz (1 csésze = 100 ml/):

3 db
tojás
3 csésze
kristálycukor
2 csésze
olaj
5 csésze
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
3 csésze
darált dió
3 csésze
tej
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
kakaó

Öntet:

5 ev. kanál
víz
4 ev. kanál
kristálycukor
100 g
vaj
100 g
csokoládé
4 csésze
aprított dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk.
  2. A tojást a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a darált diót és a tejet.
  3. A tésztát beletesszük a sütőbe és aranyszínűre sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  4. Az öntethet a vizet a cukorral edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat és a darabokra tört csokoládét. Elkezdjük melegíteni, majd amikor már egységes öntete kaptunk, hozzáadjuk az aprított diót. Ezzel is elkeverjük, rávisszük a kihűlt tészta tetejére. Megvárjuk, míg megköt, a süteményt pedig felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása