TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Töltött kiflik
Töltött kiflik
Recept Töltött kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2016

Töltött kiflik

Ezeket a tökéletes töltött kifliket rögtön a sütés után lehet fogyasztani, ropogósak, és rendkívül finomak. Szinte bármilyen édes töltelékkel meg lehet őket tölteni, nálunk ez most a túrós és mákos töltelék volt. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, nyúlós, mégsem ragad. Mivel nincs benne cukor, akár sós töltelékkel is használható, így a nem édesszájú családtagoknak és vendégeknek is kedveskedni tudunk.

Alapanyagok

Tésztához (kb. 32 darab):

400 g
búzafinomliszt
csipet só
250 g
puha vaj
180-200 g
tejföl

Mákos töltelék:

100 g
darált mák
200 ml
tej (félzsíros vagy zsíros)
2 ev. kanál
kristálycukor
30-40 g
darált piskóta
ízlés szerint rum
1 db
citrom reszelt héja

Túrós töltelék:

250 g
túró
2 ev. kanál
krémsajt
4 ev. kanál
cukor
1 db
tojás sárgája
1 db
citrom reszelt héja
ízlés szerint rumba mártott mazsola (elhagyható)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a kockára vágott puha vajat és a tejfölt. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Az elkészült tészta nem ragad. Ezután fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Mákos töltekék:
    a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a mákot és folyamatos kevergetés mellett pár percig főzzük. Belekeverjük a cukrot és levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a rumot, a citromhéjat, kihűtjük, majd belekeverjük a darált piskótát.
  3. Túrós töltelék:
    a hozzávalókat alaposan elkeverjük, a rumos mazsola kihagyható.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 2-3 tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből és 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kör alakúra nyújtjuk, majd 8 egyenlő cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb végére kerül a töltelék, amit a csúcsa felé haladva feltekerünk. A kész kiflik széleit ujjunkkal összenyomkodjuk, hogy a töltelék a sütés során ne csorogjon ki.
  6. A kifliket rátesszük a tepsire és a sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha már aranyszínű. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, porcukorral megszórjuk, és már tálalhatjuk is. zárható süteményes dobozban tároljuk.

 

Forrás:Vikendovepeceni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása