TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs
Sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs
Recept Sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.11.2016

Sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs

A sonkával és sajttal töltött bazsalikomos tekercs egy kiváló vendégváró fogás, ami biztos leveszi a vendégeket a lábáról. A finom és puha tésztát a bazsalikom (pesto) teszi igazán különlegessé és színessé, amit mindenféle jóval töltünk meg: sonkával, sajttal, tejföllel, uborkával… De készítettem már krémsajtos zöldséges és füstölt sonkás töltelékkel is. A tekercsnek csupán a fantázia szabhat határokat.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
1 kv. kanál
3 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 kv. kanál
pesto

Töltelék:

3 darab
uborka (befőtt)
200 g
sonka
300 g
reszelni való sajt
100 ml
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a sóval és sütőporral elkeverjük. A tojást a pestóval habosra verjük, és ehhez keverjük hozzá a lisztes keveréket.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráöntjük a tésztát és 180 fokon 10-15 percig sütjük. A kész tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A sajtot lereszeljük (én nagy lyukú reszelőt használtam), hozzáadjuk a tejfölt és a lereszelt uborkát. A sonkalapokat a tésztára tesszük, és erre kerül a tejfölös-sajtos keverék. Természetesen ízlés szerint fűszerezhetjük (só, bors, esetleg fokhagyma, ki mit szeret).
  4. A tésztát feltekerjük, kissé lenyomjuk, hogy a felesleges levegő eltávozzon, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felvágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása