TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Diós szelet sárgabarackkal
Diós szelet sárgabarackkal
Recept Diós szelet sárgabarackkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   4.12.2016

Diós szelet sárgabarackkal

Sajnos a friss sárgabarack nem áll egész évben rendelkezésünkre, szerencsére azonban elég jó minőségű és ízű sárgabarack konzervek kaphatóak a boltokban, nyáron pedig mindig készítek pár üveg kompótot. Az egyik kedvenc sárgabarackos süteményem a diós szelet sárgabarackkal. A dió és ez az édes gyümölcs szerintem pompásan kiegészítik egymást, a tésztájában lévő kakaó és fahéj pedig még különlegesebbé teszi.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
vaj
200 g
kristálycukor
4 db
tojás
250 g
rétesliszt
2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
1 marék
dió
1 kg
sárgabarack
1 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
őrölt fahéj
100 ml
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a kristálycukorral habosra verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tejfölt, majd folyamatos kevergetés mellett a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Végük belekeverjük az apróra vágott diót és alaposan elkeverjük.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 28 x 34 cm-es tepsibe tesszük, elegyengetjük, a tetejét pedig sűrűn megrakjuk a félbe vágott sárgabarackkal. Megszórjuk az evőkanál cukor és kiskanál fahéj keverékével. A barackokat a domború felükkel felfelé rakjuk a tésztára, majd a süteményt 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. A kész süteményt porcukorral megszórjuk, felvágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása