TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Puha, pácolt csirkemell burgonyakörettel
Puha, pácolt csirkemell burgonyakörettel
Recept Puha, pácolt csirkemell burgonyakörettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   6.12.2016

Puha, pácolt csirkemell burgonyakörettel

A csirkemell, mivel nagyon kevés a zsírtartalma, ezért inkább a szárazabb húsok közé tartozik, mégis egy jó kis páccal ínycsiklandóan puha és ízletes étel készíthető belőle. A puha, pácolt csirkemell burgonyakörettel nálunk igazi különlegességnek számít, nemcsak a husi miatt, hanem azért is, mert a köret önmagában is isteni és laktató. Ha egy kiadós vacsorát vagy ebédet szeretnénk, akkor ez a fogás kitűnő választás.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
csirkemell
150 ml
tejföl
2 db
tojás
4 gerezd
fokhagyma
1 ev. kanál
őrölt pirospaprika
ízlés szerint só, bors
búzafinomliszt a beforgatáshoz
napraforgóolaj a sütéshez

Köret:

1 kg
burgonya
1 db
vöröshagyma
50 g
vaj
100 g
füstölt sajt
150 ml
tejföl
1 ev. kanál
zsemlemorzsa
ízlés szerint só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy mély tálban elkészítjük a húspácot. Ehhez beleütjük a tojást, elkeverjük a tejföllel és a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint pedig sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk. A csirkéket belemártjuk a pácba, majd a páccal együtt rátesszük egy tálcára, amit fóliával becsomagolunk, a tálcát pedig legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük (én egy éjszakát hagytam a hűtőben).
  3. Ezután a csirkemellet kivesszük a hűtőből, lisztben megforgatjuk és forró olajon mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. A megsült husit törlőkendőre tesszük, leitatjuk a fölösleges zsiradékot. A sült csirkemellet ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk
  4. Elkészítjük a köretet. Ehhez a burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük és elkeverjük a burgonyával. A sajtot és a hideg vajat kis lyukú reszelőn lereszeljük, és ezt is hozzákeverjük a burgonyához.
  5. A burgonyás masszát egy olajjal kikent sütőtálba tesszük, a tetejét ízlés szerint sajttal még megszórhatjuk, tejföllel meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása