TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Karfiol tócsni Schwarzwald sonkával
Karfiol tócsni Schwarzwald sonkával
Recept Karfiol tócsni Schwarzwald sonkával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   11.12.2016

Karfiol tócsni Schwarzwald sonkával

Újabb kísérletezésem a karfiollal. A nemrég elkészített sonkás-sajtos rakott karfiol után mindenki megnyalta a tíz ujját, most pedig egy újabb, nálunk kevésbé megszokott étellel álltam elő. Ez a karfiol tócsni Scharzwald sonkával. A receptnek több előnye is van. Ez nemcsak az íze, hanem hogy nincs benne liszt (zabpelyhes), és nagyon gyorsan elkészül. Szerencsémre ez a fogás is bejött, így a karfiolos receptek láthatatlan gyűjteménye újabb gyöngyszemmel gyarapodott.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 fej
karfiol rózsáira szedve
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
bors
1/2 kv. kanál
őrölt édes pirospaprika
3 db
tojás
3 ev. kanál
kis szemű zabpehely
2 csomag
Schwarzwald sonka
olaj a kisütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A rózsáira szedett karfiolokat sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük, kihűtjük, villával összetörjük, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. ezután hozzákeverjük a tojásokat, a zabpelyhet és egységes masszává dolgozzuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat (én keveset használtam, épp hogy csak megpiruljon a tócsni), majd egy púpos evőkanálnyi masszát rakunk a serpenyőre, a kanállal pedig tócsni alakúvá formázzuk. A tetejére egy szelet sonkát teszünk, majd a tócsni mindkét oldalát megsütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása