TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Pudingos szelet sütés nélkül
Pudingos szelet sütés nélkül
Recept Pudingos szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   19.12.2016

Pudingos szelet sütés nélkül

Keksz, puding, tejszínhab – pár óra pihentetés, hogy az ízek összeérjenek… A pudingszelet sütés nélkül tényleg nem nagy ördöngösség, viszont az íze valami fantasztikus. A megpuhult keksz az isteni pudingos krémmel, tejszínhabbal, csokoládéöntettel, a tetején egy kis ehető díszítéssel és mandulaszirommal a családot már régen levette a lábáról. Igazi finomság sütés nélkül, ami hidegen tálalva a legjobb.

Alapanyagok

Alap:

430 g
vajas keksz vagy nagyobb háztartási keksz

Töltelék 1:

1000 ml
tej
3 db
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
kristálycukor
200 g
vaj

Töltelék 2:

2 db
33%-os habtejszín
2 csomag
habfixáló
2 csomag
vaníliacukor

Továbbá szükségünk lesz:

csokoládéöntet
apróra vágott dió, cukorka
mandulaszirom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tepsi alját kibélelünk egy réteg keksszel. Én 18 nagyobb kekszet használtam, és a végén 18 darab pudingos szeletet tálaltam fel.
  2. Töltelék 1: a csomagoláson szereplő útmutató szerint sűrű pudingot főzünk 1 liter tejből, a pudingporból és a cukorból. Megvárjuk, míg kihűl (a tetejét még forrón lefedhetjük fóliával).
  3. Egy tálban kézi robotgéppel eldolgozzuk a margarint, majd adagonként belekeverjük a kihűlt pudingba. Ha szeretnénk, egy kevés rum is adható a krémhez.
  4. A kekszekre egy réteg töltelék kerül (a töltelék felét tesszük rá), majd egy újabb réteg keksz, erre pedig a pudingos töltelék másik fele, végül egy újabb réteg keksz.
  5. Töltelék 2: a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd rátesszük a süteményre. A tetejére újabb adag keksz kerül, majd csokoládéöntettel meglocsoljuk, végül pedig kedvünk szerint díszítjük. Ha netán soknak tűnik a 4 réteg keksz, akkor akár csökkenthetjük a rétegeket. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük és legalább 4 órát pihentetjük. Ezalatt a keksz megpuhul, az ízek pedig összeérnek.
  6. Ha van lehetőségünk, akkor bátran használható kakaós keksz, valamin a puding is szabadon választható. Lehet akár kakaós, banános, málnás, kókuszos…

A receptér köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása