TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Rumos golyók
Rumos golyók
Recept Rumos golyók
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   27.12.2016

Rumos golyók

Ha le szeretnénk nyűgözni a vendégsereget, akkor a rumos golyók egy remek választás. Természetesen, ha gyereksereg is körbe vesz minket, akkor a rum helyett aroma is használható. A gyorsan összeállított golyókat pálcára szúrjuk, és szebbnél szebb díszekkel díszítjük. Igazi finom vendégváró falatkák, aminek kevesen tudnak ellenállni. Nálunk a gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 csomag
babapiskóta
1 csomag
háztartási keksz
1 csomag
étcsokoládé
egy
evőkanál vaj
150 g
nádcukor
3 ev. kanál
szárított vörös-áfonya
3 ev. kanál
eperlekvár
200 ml
víz
ízlés szerint rum
ehető díszek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A háztartási keksz felét a piskóta felével robotgéppel porrá dolgozzuk. A keksz és piskóta másik felét durvára törjük.
  2. Egy edénybe feltesszük főni a vizet és a cukrot, hozzáadjuk az áfonyát, a lekvárt és a rumot. Ha már elkezd forrni, levesszük a tűzről és kicsit lehűtjük. Hozzáadjuk a kekszes-piskótás keveréket és elkeverjük. A masszát hűtőbe tesszük, és miután megdermedt, elkezdjük formázni a golyókat. A kész golyókat olvasztott vajas csokoládéba, majd ehető díszekbe forgatjuk.
  3. A golyókat pálcára vagy szívószálra szúrjuk. Az ehető cukorkákon kívül akár mandulaszirmokkal vagy darált dióval is díszíthetjük a golyókat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása