TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Epres szelet sütés nélkül
Epres szelet sütés nélkül
Recept Epres szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.9.2016

Epres szelet sütés nélkül

Az epres szelet sütés nélkül fantasztikus sütemény túrós-gyümölcsös krémmel. Az elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény pedig magáért beszél. A túrós-gyümölcsös krém teszi igazán különlegessé ezt az édességet.

70 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1,5 csomag
Petit Beurre száraz sütemény (Lidl)
200 g
vaj
200 g
cukor
500 g
túró
2 db
eperkompót
2 csomag
eperpuding
2 csomag
epres zselatin
1 dl
víz
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az eperkompótot összeturmixoljuk és feltesszük főni. A pudingport 1 dl vízben elkeverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő kompóthoz és addig fűzzük, amíg sűrű masszát nem kapunk.
  2. Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral és vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a pudingos krémet.
  3. A zselatint kb. 10 evőkanál vízben feloldjuk és felmelegítjük (nem forraljuk!). Lehűtjük, hozzákeverünk 2 evőkanál krémet, majd az egészet hozzákeverjük az epres krémhez.
  4. Egy mélyebb tepsit háztartási fóliával vagy sütőpapírral kibélelünk, és erre helyezzük, lehetőleg szorosan, a kekszeket. Ráöntjük a krémet, és így folytatjuk tovább a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ideális esetben 4 rétegre elegendő a keksz és a krém. A sütemény legfelső rétegét a keksz alkotja.
  5. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása