TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkerolád
Csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkerolád
Recept Csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkerolád
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   24.1.2017

Csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkerolád

A töltött húsok készítése igazán hálás feladat, mert rengeteg féle húsból, és főleg nagyon változatosan lehet őket elkészíteni. A mostani vacsora választásom a csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkeroládra esett. Az elkészítése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik, talán az egyetlen kisebb nehézséget maga a felgöngyölés jelentette, de kis ügyességgel ez is megoldható. Én a májat jó kicsire vágtam, és ezzel töltöttem meg a csirkemellet, de akár egészben is beletölthető a hagymás sült máj. Ki hogy szereti és mire van gusztusa. A lényeg, hogy nagy sikert arattam vele, az egész családnak ízlett.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
csirkemell
200 g
szalonnaszelet
150 g
csirkemáj
200 g
kenyér
100 ml
tej
1 db
vöröshagyma
bors
petrezselyemzöld
olaj
őrölt pirospaprika
köretnek burgonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott, megtisztított májat és addig főzzük, amíg ki nem fehéredik. Ha már a máj megpuhult, sózzuk, borsozzuk.
  2. A legalább 1 napos kenyeret kis kockákra vágjuk, langyos tejjel felöntjük. Ha a kenyér megpuhult, kézzel kinyomjuk a felesleges tejet, hozzáadjuk a hagymás májhoz, majd alaposan elkeverjük. Ezzel a töltelékkel fogjuk tölteni a csirkemellet.
  3. Ez nagyobb alufólialapot a konyhapultra vagy asztalra teszünk, és erre tesszük rá a szalonnaszeleteket. A szalonnára kerül szorosan a vékony csirkemell (amit akár előtte óvatosan ki is klopfolhatunk), amit sózunk és borsozunk. Rátesszük a tölteléket és felcsavarjuk.
  4. A csirkeroládot az alufóliával becsomagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, majd visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. A töltött roládot felszeleteljük, petrezselymes burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása