TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Töltött csirkemell gombamártással
Töltött csirkemell gombamártással
Recept Töltött csirkemell gombamártással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   25.1.2017

Töltött csirkemell gombamártással

A töltött csirkemell egy örök klasszikus recept, ami mindig feldobja az étkezést. Főleg, ha sajttal és sonkával van töltve. Emlékszem, gyerekként, ha néha étterembe mentünk, akkor a rántott sajt mellett ez volt a második legnépszerűbb étel, amit kértem. Mivel a csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, így erősen ajánlott szószokkal tálalni. Nálam a töltött csirkemell a gombamártással az igazi. Most konzerv gombát használtam, de ha tehetem, akkor friss gombából készítem. Egyszerű, klasszikus étel, ami mindenkinek ízlik, és sokféle módon elkészíthető.

Alapanyagok

Hozzávaló 8 adaghoz:

8 db
csirkemell
8 szelet
főtt sonka
8 szelet
sajt (trappista, edam…)
kevés mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
kevés olaj
kevés liszt

Mártás:

1 db
csiperkegomba konzerv
1 db
vöröshagyma
250 ml
habtejszín
3 cikk
natúr Medve sajt
ízlés szerint Vegeta ételízesítő

Köret:

1 kg
burgonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megkenjük a mustárral, ráteszünk egy szelet sonkát és sajtos, félbehajtjuk, majd hústűvel, fogpiszkálóval vagy hurkapálcával összetűzzük. A töltött csirkemellet a lisztben megforgatjuk, forró olajban megsütjük, majd egy hőálló tálba tesszük. A csirkemellet meglocsoljuk az olajjal (amiben megsütöttük), egy kevés vízzel felöntjük, majd 180 fokon készre sütjük (nem kell lefedni).
  2. A burgonyát megmossuk, felszeleteljük, félpuhára főzzük és leszűrjük. Miután a burgonya már száraz, egy tepsire tesszük, sózzuk, esetleg köménnyel és vegetával megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd megsütjük.
  3. Mártás: az olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt és szeletelt gombát, sóval, esetleg vegetával ízesítjük, és tovább pirítjuk a hagymával. Tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt fel nem olvad és sima mártást nem kapunk. Ezután tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása