TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Tarkedli lekvárral és csokoládéval
Tarkedli lekvárral és csokoládéval
Recept Tarkedli lekvárral és csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   28.1.2017

Tarkedli lekvárral és csokoládéval

Emlékszem, nagymamám konyhájában mindig csodálkozva nézegettem a tarkedlisütőt, amiben egyszerre 7 tarkedlit is meg tudott sütni, és ezért szinte pillanatok alatt készítette el ezt az édességet az unokaseregnek. A tarkedli lekvárral és csokoládéval nálunk is nagy kedvenc, örömmel készítem a gyerekeknek, bár a klasszikus, nagymamánál látott tarkedlisütőt sajnos nem tudtam beszerezni. Helyette tükörtojás sütőformát használok, de ezzel is tökéletes kis fánkocskákat lehet készíteni. Szilvalekvárral és reszelt csokoládéval tálalom, esetleg vaníliacukorral elkevert tejföllel.

Alapanyagok
1 bögre (240 ml)
búzafinomliszt
0,5 kocka
élesztő
1 bögre
tej
1 db
tojás
3 ev. kanál
porcukor
ízlés szerint reszelt citromhéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálba beleszórjuk a lisztet. A közepébe ujjunkkal egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe kerül az élesztő, egy csipet kristálycukor, liszttel betakarjuk, majd kb. fél deci langyos tejet adunk hozzá.
  2. Meleg helyen megvárjuk, míg a kovász felfut. Ezután alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a cukrot és a tojást. Sima állagú tésztává Ha a tésztát túl hígnak találjuk, akkor adhatunk még hozzá lisztet.
  3. A tésztát meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, tarkedlisütőbe (vagy tükörtojássütőforma) mélyedéseit kiolajozzuk, mindegyik mélyedésbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk, és mindkét oldalán megsütjük. Az elkészült tarkedlit tányérra szedjük és tetszés szerint díszítjük.
  5. Én lekvárt és reszelt csokoládét használtam a díszítéshez

Blogom: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása