TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Fantasztikus gyümölcsös szelet sütés nélkül
Fantasztikus gyümölcsös szelet sütés nélkül
Recept Fantasztikus gyümölcsös szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.9.2016

Fantasztikus gyümölcsös szelet sütés nélkül

Nagyon szeretem a sütés nélküli süteményeket, és ez a fantasztikus sütés nélküli gyümölcsös szelet az egyik kedvencem. Hűs, krémes, gyümölcsös, szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Mandarin helyett készítettem már sárgabarackkal és ananásszal is.

70 perc
Elkészítés
Alapanyagok
250 g
háztartási keksz
5-6 db
banán
1 liter
tej
2 csomag
csokoládépuding
2 csomag
vaníliapuding
250 g
lágy túró
8 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
500 ml
33%-os habtejszín
2 ev. kanál
porcukor
1 doboz
tejföl
fahéj szóráshoz
kerek babapiskóta
mandarinkompót
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy kisebb tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel, erre kerül a hosszában félbe vágott banán, végül az enyhén kihűlt csokoládépuding. A puding elkészítése: 250 ml tejet egy edénybe öntünk, hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 250 ml tejben feloldjuk a 2 csomag csokoládépudingot, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a forrásban lévő cukros tejhez. Addig főzzük, míg a puding be nem sűrűsüdik.
  2. A pudingra újabb réteg háztartási kekszet teszünk és leöntjük a mandarinkompót levével, végül ráhelyezzük a mandarincikkeket.
  3. Elkészítjük a következő réteget: hasonlóan a csokoládépudinghoz elkészítjük a vaníliapudingot: 250 ml tejet 4 evőkanál cukorral felforralunk, majd hozzáöntjük a 250 ml tejben elkevert 2 csomag vaníliapudingot és kellő sűrűségűre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl. Ehhez vagy csomagoló fóliával fedjük le (ezzel megóvjuk a csomósodástól, de lassabban hűl le), vagy láng nélkül folyamatosan kevergetjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a túrót.
  4. A vaníliás-túrós keveréket rákanalazzuk a mandarinos kekszrétegre és egyenletesre simítjuk.
  5. A habtejszínt 2 kanál porcukorral habosra verjük, a kemény habhoz hozzákeverjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
  6. Folytatjuk a rétegezést. A vaníliás töltelékre rárétegezzük a babapiskótát, meglocsoljuk a mandarinkompót levével és rákanalazzuk a tejszínes-tejfölös krémet.
  7. Megszórjuk fahéjjal, és ízlés szerint megszórhatjuk kakaóval vagy csokoládéreszelékkel.
  8. A süteményt a hűtőszekrény felső polcára tesszük, és legalább 6 órát ott hagyjuk, hogy megkössön (legideálisabb egy éjszakán át hűtőben tartani). Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása