TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Kekszes almás sütemény sütés nélkül
Kekszes almás sütemény sütés nélkül
Recept Kekszes almás sütemény sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   31.1.2017

Kekszes almás sütemény sütés nélkül

Az almás sütemény nálam elsősorban az almás pitét jelentette. Minap megkívántam az almás finomságot, de az igazat megvallva nem volt kedvem tésztát készíteni, és valami könnyűre vágytam. Aztán rátalálta erre az isteni, és könnyen elkészíthető kekszes almás süteményre sütés nélkül. Az elkészítése tényleg nem bonyolult, és a legtöbb időt az alma megpucolása és lereszelése jelentette. A reszelt alma nagyon gyorsan megfőtt, a pudingtól pedig fantasztikusan besűrűsödött.

Alapanyagok
2 kg
reszelt alma
200 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
3 csomag
vanília ízű pudingpor
600 ml
víz
400 g
háztartási keksz

Befejezéshez:

100 g
aprított mandula
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb. 200 ml vízzel felöntjük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport.
  2. Az almát felforraljuk, pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert pudingport és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Egy 38x25 cm-es tepsi alját a keksszel kirakjuk, erre kerül az almás massza harmada, újabb adag keksz, újabb adag alma, végül a harmadik réteg keksz és a harmadik réteg alma.
  4. A sütemény tetejét aprított mandulával megszórjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Az almás süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása