TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirke Cordon Bleu tepsiben
Csirke Cordon Bleu tepsiben
Recept Csirke Cordon Bleu tepsiben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   9.2.2017

Csirke Cordon Bleu tepsiben

Felesleges zsiradék nélkül, sütőben sütve. A csirke Cordon Bleu tepsiben egy igazán ízletes fogás, és egészségesebb is, mint a bő zsiradékban kisütött változata. Az elején tartottam a tepsis változattól, nem voltam meggyőzve arról, hogy ez ízben hasonlítani fog a megszokotthoz. Miután elkészült, megkóstoltam, és az íze valami fantasztikus, szinte lehetetlen megmondani, hogy bő olajban vagy sütőben sült-e. Salátával és krumplipürével tálalom, a család imádja, és amíg a sütő elvégzi a dolgát, addig a köretet is el tudom hozz készíteni.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
csirkemell
1 kv. kanál
fokhagymapor
1/2 kv. kanál
bors
1 kv. kanál
1 kv. kanál
szárított petrezselyemzöld
5 ev. kanál
mustár
8 szelet
sonka
8 szelet
sajt
2 db
tojás
1/4 csésze
tej
1,5 csésze
zsemlemorzsa
4 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemelleket megmossuk és félbevágjuk. Kb. 8-9 csirkemell szeletet kapunk (ez nagyban függ a csirkemell vastagságától).
  2. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral és a szárított petrezselyemzölddel.
  3. Minden egyes szeletet megkenünk mustárral, ráteszünk egy szelet sonkát és sajtot, majd felcsavarjuk.
  4. A tojáshoz hozzáöntjük a tejet és habosra verjük, beleforgatjuk a csirkét, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  5. Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük és olajjal megkenjük. Rátesszük a felcsavart csirkemelleket és 210 fokon 35 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása