TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Karamellkrémes süti
Karamellkrémes süti
Recept Karamellkrémes süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   9.2.2017

Karamellkrémes süti

A karamellkrémes süti az egyik kedvenc süteményünk, amit nemcsak ünnepek alkalmával készítek. Elég sokszor kerül az asztalra, ugyanis imádjuk a puha tésztát ezzel az isteni édes krémmel töltve. Ha a karamellizált sűrített tej beszerzése nem sikerül, akkor házi karamellkrémet is készíthetünk – nekem ezzel is nagyon ízlett (barna cukrot karamellizáltam, adtam hozzá vajat, habtejszínt, és addig főztem, amíg be nem sűrűsödött).

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
vaj
200 g
porcukor
2 ev. kanál
konyak
1 db
tojás
2 db
tojás sárgája
1 csomag
vaníliacukor
1/2 kv. kanál
sütőpor
1 kv. kanál
reszelt citromhéj
350 g
kukoricaliszt
200 g
búzafinomliszt

Krém:

karamellizált sűrített tej
kevés vaj
kókuszreszelék és/vagy porcukor a díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a konyakot, a tojások sárgáját, a tojást, a vaníliacukrot, a citromhéjat és a sütőporral elkevert liszteket. A keverékből tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk (kb. 0.5 cm vastagra) és a tésztából tetszés szerinti formákat szaggatunk ki.
  3. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 150 fokon 25 percig sütjük. A megsült kekszeket kihűtjük.
  4. A karamellizált sűrített tejet a vajjal krémes állagúra keverjük, és ezzel tapasztjuk össze a kekszeket. A sütiket kókuszreszelékkel díszítjük vagy porcukorba forgatjuk. Hogy a házi kekszek megpuhuljanak, egy kartondobozba tesszük őket és egy napot pihentetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása