TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Tarka barackos szelet
Tarka barackos szelet
Recept Tarka barackos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   16.2.2017

Tarka barackos szelet

A tarka barackos szeletet bárki könnyedén el tudja készíteni. A hozzávalók kiméréshez elég egy 250 ml-es bögre és egy evőkanál. A tésztához a hozzávalókat eldolgozzuk, két részre szedjük, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót. Hogy mitől is tarka? A világos tésztától, a kakaós tésztától, a túrós tölteléktől és a baracktól. Konzerv barackból is el lehet készíteni, a végeredmény pedig egy fantasztikus barackos és színes desszert, amit mindenki imádni fog.

Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
rétesliszt (1 bögre = 250 ml)
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
1/2 bögre
napraforgóolaj
2 db
tojás
1 bögre
tej
2 ev. kanál
tej (a tészta másik feléhez)
2 ev. kanál
kakaó

Túrós töltelék:

500 g
túró
2 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
kristálycukor
250 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor

Szükségünk lesz:

őszibarack, sárgabarack
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tészta:
    A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert átszitált lisztet, majd elkeverjük, a tésztát pedig két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejet és a kakaót.
  2. Egy kivajazott és lisztezett, 30x40 cm-es tepsibe beleöntjük a világos tésztát, és erre öntjük „cikk-cakkosan” a kakaós tésztát felét. A tetejére rászórjuk az apróra kockázott barackot, majd a tetejére kanalazzuk a túrós tölteléket, végül erre kerül a kakaós tészta második fele.
  3. Egy szilikon lapát segítségével a tésztába különböző mintákat rajzolunk. Én a szilikon lapáttal egészen a tepsi aljáig mentem, és úgy formáztam meg a tetszés szerinti vonalakat, íveket.
  4. A süteményt 180-200 fokon 40 percig sütjük, de a sütési idő nagyban függ a sütőtől. A kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kitűnő szakácsunknak - Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása