TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Ropogós keksz tönkölybúzalisztből
Ropogós keksz tönkölybúzalisztből
Recept Ropogós keksz tönkölybúzalisztből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   20.2.2017

Ropogós keksz tönkölybúzalisztből

Ha egy kicsit elkap a lelkiismeret-furdalás a sok édesség miatt, amit megettem, akkor előveszem a tönkölylisztből készült ropogós keksz receptjét, és elkészítem. Szerintem egészségesebb, mint a sok cukros finomság, mégis tartalmas, tele finom olajos magvakkal és szárított gyümölccsel. Természetesen a hozzávalók ízlés szerint változhatnak. Valaki a mazsolára esküszik, valaki a szárított erdei gyümölcsökre. Nekem ez a verzió vált be.

Alapanyagok
150 g
vaj
3 ev. kanál
virágméz
3 ev. kanál
víz
1/3 bögre
(kb. 80 ml) nádcukor
1 bögre
(250 ml) zabpehely
1 bögre
tönkölybúzaliszt
1/2 bögre
kókuszliszt
1/2 bögre
olajos magvak keveréke (dió, mogyoró, mandula, kesu...)
1/2 bögre
szezámmag
1/2 bögre
napraforgómag
2 ev, kanál
vörösáfonya
2 kv. kanál
kakaó
1 kv. kanál
szódabikarbóna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kiváló és gyors, ropogós keksz tönkölybúzalisztből. Finom és egészséges.
  2. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
  3. A diót durvára vágjuk, a többi olajos mag egészben, vagy tetszés szerinti nagyságúra darabolva kerül a kekszbe.
  4. Nedves kézzel a hozzávalókat elkeverjük, majd kis golyókat, a golyókból pedig korongokat formázunk.
  5. A kekszeket 180 fokon 20 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása