TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Tejszínes-mandarinos torta
Tejszínes-mandarinos torta
Recept Tejszínes-mandarinos torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   22.2.2017

Tejszínes-mandarinos torta

A tejszínes-mandarinos torta egy isteni és frissítő sütemény, amit bátran ajánlok mindenkinek. A receptet egyik nagyon kedves barátnőmtől kaptam, és nála kóstoltam először. A tortában található édes krém főzés nélkül készül, ezzel jelentős időt is spórolunk. Nem kell pudingot főzni, megvárni, míg kihűl, és attól sem kell tartani, hogy a krém nem lesz csomómentes. A hozzávalókat egyszerűen alaposan felrázzuk és már kész is. Akár ünnepekkor, akár a szürke mindennapokon, ez a torta mindenki hangulatát feldobja.

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
150 g
porcukor
120 g
rétesliszt
1 ev. kanál
olaj

Krém:

500 ml
habtejszín
2 csomag
vanília ízű krémpuding főzés nélkül
2 db
kisebb mandarinkonzerv
1 csomag
tejszín ízű habpor
szükség szerint tej
lekvár a kenéshez
csokoládés dísz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük az olajat, majd hozzáadjuk apránként, felváltva a lisztet és a tojáshabot.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krém hozzávalóit – a pudingport, a habtejszínt és a mandarint – egy nagy, lezárható edénybe tesszük, majd az egészet alaposan összerázzuk, kb. 2 percig. Ennyi idő alatt meg kell, hogy kössön.
  4. A korpuszt megkenjük a lekvárral, majd erre kerül a krém.
  5. A tejszín ízű habporból a csomagoláson található útmutató szerint tejszínhabot készítünk. Rátesszük a krémre, elsimítjuk, a tetejét pedig csokoládéval díszítjük.%1%2%3
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása