TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Házi fánk burgonyás kelt tésztából
Házi fánk burgonyás kelt tésztából
Recept Házi fánk burgonyás kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   1.3.2017

Házi fánk burgonyás kelt tésztából

Vacsorára valami édesre vágytam, és mivel volt elég időm, úgy döntöttem, elkészítem ezt az isteni házi fánkot burgonyás tésztából. Tudom, hogy egészségtelen, rengeteg benne a kalória, és ilyen ételt nem tanácsos vacsorára enni, de én nagyon szeretem. Megkívánta, hozzáláttam, elkészült, és elégedett voltam a végeredménnyel. A tésztájával könnyű dolgozni, nem ragad, és sütés után a fánkok puhák, akár a pókháló. A jó minőségű házi lekvár teszi fel az i-re a pontot. Igazi édes öröm a mindennapokra.

Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
1 db
tojás sárgája
200 ml
tej
20 g
élesztő
160 g
héjában sült burgonya
1 ev. kanál
porcukor
1/2 kv. kanál
2 ev. kanál
olvasztott vaj
50 ml
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt krumplit, a tojást, a tojás sárgáját, végül a felolvasztott vajjal elkevert rumot.
  2. A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, elkeverjük és megmegvárjuk, míg a kovász felfut. A kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és tésztát készítünk. A tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  3. A tésztából korongokat szaggatunk, lisztes felületre tesszük és legalább 1 órát kelesztjük.
  4. Egy edényben olajat hevítünk, majd a fánkok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Én mikor beleteszem a fánkokat az olajba, lefedem az edényt, majd miután megfordítottam őket, márt nem teszem vissza a tetejét.
  5. A megsült fánkokat lecsepegtetjük a felesleges olajtól, tálalás előtt lekvárral díszítjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása