TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Zöldséges-gombás pulykaragu
Zöldséges-gombás pulykaragu
Recept Zöldséges-gombás pulykaragu
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   3.3.2017

Zöldséges-gombás pulykaragu

Egyszerű, gyors vacsora, ami gyakran kerül a család el az asztalra. A pulykaragu rengeteg módon elkészíthető, és mindig abból készítem, amit éppen otthon találok. Most gombával és fagyasztott zöldséggel gazdagítottam, az alapját pedig a jó sok hagyma adta. Ehhez a zöldséges-gombás pulykaraguhoz közel egy kiló pulykamellet használtam. Már alig várom a nyarat, amikor kiülünk a kertbe, és a pulykás pörköltalapból finom bográcsos gulyást főzünk.

Alapanyagok
1 kg
pulykahús
2 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
őrölt édes pirospaprika
rétesliszt
olaj
csirke alaplé
só, bors
szárított vagy friss gomba
ízlés szerint fagyasztott zöldség, paprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk és borsozzuk, pár percig pirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével és a húst puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát, a zöldségeket, kevés vízben elkevert rétesliszttel besűrítjük, majd forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
  4. Főtt rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása