TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tejfölös süti
Tejfölös süti
Recept Tejfölös süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   13.3.2017

Tejfölös süti

A tejfölös süti egy igazi klasszikus családi édesség. Érdemes a tálalás előtt legalább egy nappal elkészíteni, mert ezalatt a krém megdermed, az ízek pedig összeérnek. Az alapját kakaós puha piskótatészta alkotja, amire egy jó adag tejfölös-natúr krémsajtos-tejszínhabos kerül. Minél több a krém, a réteg annál vastagabb. Érdemes magasabb zsírtartalmú tejföllel készíteni. A tetejét jó sok reszelt csokoládéval díszítem, a családnak pedig hidegen tálalom.

Alapanyagok

Tészta:

1 csomag
sütőpor
200 g
kristálycukor
100 ml
víz
200 ml
olaj
2 ev. kanál
kakaó
3 db
tojás
150 g
búzafinomliszt

Krém:

cukor
vaníliacukor
rum
400 ml
tejföl
500 g
natúr krémsajt
250 ml
habtejszín

Díszítéshez:

reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot, lisztet, kakaót, sütőport, vizet, olajat és a tojások sárgáját eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon készre sütjük. A kész tésztát kihűtjük.
  3. A tejfölt a krémsajttal simára dolgozzuk. Ízlés szerint édesítjük. Mennyiség függvényében 1 vagy két doboz habtejszínt vaníliacukorral habbá verünk és beledolgozzuk a tejfölös-krémsajtos masszába.
  4. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, reszelt csokoládéval megszórjuk. A süteményt hűtőbe tesszük. Miután kihűlt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása