TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Sajtos-szalonnás tekercs
Sajtos-szalonnás tekercs
Recept Sajtos-szalonnás tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.9.2016

Sajtos-szalonnás tekercs

A Sajtos-szalonnás tekercs egyszerű és nagyszerű. Egy finom kelt-tésztából készített finomság, válogatott, finom feltétekkel. Bármely napszakban ajánlatos a fogyasztása: reggelire, uzsonnára, gyors ebédre, vacsorára, vagy csak simán péksüteménynek főzelékekhez, pörköltekhez, gulyásokhoz.

100 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

500 g
búza finomliszt
2 db
tojás
150 ml
olaj
1 kv. kanál
250 ml
tej
1 kocka
élesztő
1 kv. kanál
cukor

Befejezéshez:

200 g
császárszalonna
100 g
füstölt sonka (lehetőleg vékony, szeletelt)
150 g
cheddar vagy más reszelni való sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és egy ev. kanál lisztet, óvatosan megkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ráöntjük a kovászt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt további 3 részre, így összesen 30 „kupacot” kapunk. Mindegyik kupacot tenyerünkkel vékony henger alakúra formázzuk, mindegyik hengerre 1 szelet szalonnát rakunk, és 3 hengerből megfonjuk a tekercset. A folyamat végén összesen 10 szalonnás tekercset kapunk.
  3. A tekercseket egy tepsire rakjuk, megszórjuk az apróra vágott füstölt sonkával és reszelt sajttal, és 10 percig pihentetjük.
  4. 200 °C-on aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása