TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Hússzeletek sörös pácban
Hússzeletek sörös pácban
Recept Hússzeletek sörös pácban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   12.4.2017

Hússzeletek sörös pácban

A zöldséges, szaftos húsok mindig is a kedvenceim közé tartoztak, főleg ha a szaft jó ízes és kellően fűszeres. A hűsszeleteket sörös pácban ezért is készítem előszeretettel. A sör, ketchup és a zöldségek egyvelege fantasztikus ízvilágot képez, az elkészült fogás pedig tökéletes ebédnek és vacsorának is. Köretnek friss zöldségből készült salátát és burgonyát vagy rizst készítek, és persze tálaláskor jó bőségesen meglocsolom a húst a szafttal. Aki szereti a pikáns ízt, az bátran használhat erős ketchupot, vagy akár csilis szószt is.

Alapanyagok
6 db
sertésszelet
50 g
szalonna
3 db
kápia paprika
4 gerezd
fokhagyma
1 db
nagy fej vöröshagyma
300 ml
világos sör
só, bors őrölt kömény
ketchup
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, a kápiát negyedeljük.
  2. A hagymát cikkekre vágjuk, a szalonnát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A hússzeleteket minden oldalát egy kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd a húst egy tepsibe tesszük és meglocsoljuk a húspörcös olajjal.
  3. A húst a ketchuppal bőségesen megkenjük, rátesszük a szalonnát, hagymát, fokhagymát és a paprikát. Felöntjük a sörrel és 180 fokon puhára sütjük.
  4. Sütés közben a húst a szafttal párszor meglocsoljuk. A sült húst tányérra szedjük, a zöldségekkel megrakjuk és a szósszal meglocsoljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása