TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Savanyú gombamártás
Savanyú gombamártás
Recept Savanyú gombamártás
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   14.4.2017

Savanyú gombamártás

Egyiik kedvenc gombaétele a savanyú gombamártás. Mivel odavagyok a gombáért, sokszor önmagában is fogyasztom, például knédlivel, vagy mint a főzelékeket, megszórva egy kis pörkölttel vagy pörköltszafttal. A savanykás íz a tejfölnek és az ecetnek köszönhető, de az ecettel nem árt óvatosan bánni. Az elkészítése végtelenül egyszerű. Én a gombát először megfőzöm, és ha a mártásom túl sűrű, akkor ezzel a gombás vízzel szoktam hígítani. Egyszerű, sokoldalú fogás.

Alapanyagok
1 kg
friss csiperkegomba szeletelve
1 db
gombás leveskocka
1 db
nagy fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
világos rántás
tejföl
ízlés szerint ecet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük, 10 percig annyi vízben főzzük, ami pont ellepi, majd leszűrjük. A gombás vizet félretesszük, nem öntjük ki.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a főtt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Amennyiben nincs, gombás fűszerkeveréket használunk (nagyobb boltokban kapható).
  3. További 10-15 percig főzzük, világos rántással sűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása